Sánchez presenta avui el Pla de recuperació i transformació que impulsarà 25.000 milions el 2021

Sánchez presenta avui el Pla de recuperació i transformació que impulsarà 25.000 milions el 2021

Volver a Noticias
El president del Govern, Pedro Sánchez, presentarà aquest dimecres a les 11.00 hores, a la Moncloa, l’anomenat ‘Pla de recuperació, transformació i resiliència de l’economia espanyola’, que remetrà a Brussel·les pròximament i que conté la seva estratègia per afrontar la crisi del coronavirus i els reptes de la pròxima dècada per a la «segona modernització» de l’economia espanyola.
 

Basat en quatre eixos transversals (transició ecològica, cohesió social i territorial, digitalització i igualtat de gènere), el pla impulsarà 25.000 milions d’euros dels fons europeus l’any vinent, cosa que aportarà 2,7 punts de creixement al PIB el 2021 i un augment del 2% del creixement potencial en una dècada.

Sánchez exposarà el seu pla en una conferència, amb un «format nou», a la qual assistiran amb «suport tecnològic» per videoconferència tots els membres de l’Executiu, la patronal i els sindicats, així com els ambaixadors dels 27 països membres de la Unió Europea i nombrosos representants de la societat civil, entre els quals, els responsables de diferents mitjans de comunicació, segons va informar la Moncloa.

Durant la seva intervenció té previst desglossar les línies directores del pla, en què l’Executiu ha estat mesos treballant, i que inclouen les polítiques principals que, segons el Govern, permetran recuperar l’economia i garantir «un creixement robust, durador i inclusiu», i en les quals es plasmaran els 140.000 milions d’euros dels fons europeus.

La jornada tindrà una segona part, a la tarda, a les 18.00 hores, en què els quatre vicepresidents del Govern, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera, explicaran els principals pilars del pla des de les seves respectives competències.

Amb tot, la Moncloa assenyala que al llarg del dia s’exposaran les principals xifres i polítiques del Pla de recuperació, transformació i resiliència, «el propòsit de les quals és iniciar la segona gran modernització de l’economia espanyola».

25.000 milions de fons europeus el 2021, que aportaran 2,7 punts del PIB

La presentació del pla de recuperació es produeix l’endemà que el Consell de Ministres aprovés el nou quadro macroeconòmic, que contempla una caiguda del PIB de l’11,2% aquest any i un avenç del 7,2% el 2021, que arribarà a un 9,8% gràcies a l’impacte del pla de recuperació.

A més, l’Executiu ha fixat el límit de despesa no financer, conegut com a ‘sostre de despesa’, del Pressupost de l’Estat per al 2021, que augmenta un 53,7%, fins als 196.097 milions d’euros, incloent-hi transferències extraordinàries a les comunitats autònomes i Seguretat Social i part dels fons europeus.


Fuente: ELPERIODICO